Premergatorul, cum il folosim!

Bebe are pofta de descoperiri dar nu a schitat inca primii lui pasi singur. Daca nu sunteti impotriva utilizarii premergatoarelor, poate ar fi momentul sa va ganditi sa investiti intr-unul! Inainte sa procedati la achitia acestui “bolid”, trebuie sa fiti siguri ca bebelusul dumneavoastra stie sa se tina in fundulet singur si ca este capabil sa-si gaseasca echilibrul.

images

Folosirea premergatorului este un subiect foarte dezbatut si multi parinti se gasesc ba in tabara pro ba in cea contra. Multi sunt de parere ca a pune un copil intr-un premergator este un risc similar cu a da unui adolescent un Ferrari. Altii sunt de parere ca premergatorul il poate tine ocupat pe bebelus timp in care ei pot face alte lucruri si il si ajuta sa invete sa mearga mai repede.
Ca si tot ce priveste dezvoltarea sau educatia micutilor, parerile se deosebesc. Este si cazul premergatorului. Acest “vehicul”, care reprezinta un scaun cu rotile, ii permite bebelusului sa inceapa sa se deplaseze impingand cu picioarele lui. Poate fi utilizat incepand cu varsta de opt luni pana la cinsprezece luni. Dar inainte de toate, bebe trebuie sa fie in masura sa se aseze singur si sa-si pastreze echilibrul. Ultima precautie: bebelusul nu trebuie sa cantareasca mai mult de 10 kg pentru ca scaunul in suspensie risca sa nu reziste la “soc”.

images (1)     Premergatorul, mod de folosire

 Inainte sa-l instalati pe bebe, trebuie sa va ganditi sa reglati premergatorul in functie de talia micului pilot. Ar trebui sa atinga solul cu varfurile picioarelor… si nu la orizontal. Este mult mai comod pentru a impinge fara a purta toata greutatea sa pe picioarele lui inca fragile.

Premergatorul nu este noua dumneavoastra dadaca… nu puteti sa-l lasati sa se joace in el si sa hoinariti prin casa la diferite ocupatii, ore in sir. Premergatorul poate fi util daca bebelusul se plimba in el circa o ora pe zi, in sedinte de 15 minute maximum. Daca nu, isi va obosi muschii.
De asemenea, nu este pentru ca micutul dumneavoastra se plimba cu premergatorul lui ca poate sa se duca oriunde in casa. Bebe si premergatorul lui nu trebuie sa se aventureze in apropierea unei scari, sau aproape de o rampa de garaj. Trebuie sa va asigurati ca nu-si va lovi capul de masa sau de o mobila… care sunt acum la inaltimea lui.
Primele incercari nu sunt in general fara sperieturi. Se intampla sa mearga micutul ca un crab sau chiar cu spatele. Dumneavoastra trebuie sa fiti cu ochii pe el si sa-i asigurati spatele.

Premergator-bebe-multifunctional-VTech_5006541_1300191168    Cei impotriva premergatoarelor

Premergatorul pune oare bebelusul in pericol? Biroul European a Uniunii Consumatorilor sfatuieste sa nu utilizati premergatorul. Estimeaza ca “creste frecventa si gravitatea cazaturilor si nu aduce nimic la dezvoltarea copilului”. Totusi, majoritatea specialistilor sunt de acord cand spun ca nu reprezinta nici un pericol real pentru bebelus si ca nu are nici o consecinta negativa deasupra invatarii mersului. Unii chiar cred ca acest scaun cu rotile poate stimula bebelusul sa mearga ca unul mare. Dezbaterea este deschisa!

Pentru mai multe modele de premergatoare va asteptam pe site-ul nostru:

 http://kidmagazin.ro/89-premergatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>