Activitati pentru copii intre 1 si 3 ani

Toate mamele ar dori sa-si implice copiii in activitati cat mai potrivite varstei lor si care sa le fie benefice, sa le confere o dezvoltarea armonioasa si pe plan fizic si spiritual. Sa vedem care ar fi cele mai indicate activitati pentru copilul intre 1-3 ani, varsta caracterizata de exersarea continua a capacitatilor motrice, multa energie si maxima curiozitate.

descărcare

  • Pictat sau desenat. Aproape toti copiii adora sa picteze sau sa deseneze. Cel mai bine este sa-I lasam sa deseneze liber, exprimandu-si creativitatea, chiar daca noua ni se pare nepotrivit ca deseneaza un soare verde, spre exemplu. Se poate picta/desena clasic, pe coli albe, dar pentru iesire din rutina si amuzament putem sa le oferim un perete in camera lor pentru asa ceva, sau sa lipim un tapet alb unde sa aiba voie sa deseneze, sa le oferim o tabla si creta, sa-i lasam sa se picteze pe fata sau sa ne picteze pe noi (cu culori adecvate, non-toxice, desigur) etc.
  • Joaca cu plastilina. Si aceasta este in topul copiilor, desi unii parinti ezita sa le-o ofere de teama ca se va lipi pe covoare sau ca provoaca multa murdarie. Dar daca organizati joaca pe parchet sau alta suprafata fara textile totul va fi usor si placut.
  • Jocuri de rol: de-a magazinul, de-a doctorul, la cumparaturi, cu casa de marcat, acestea sunt si amuzante pentru copii si au si rol educativ si informative, de a-i invata cum se procedeaza in situatii concrete din viata.
  • descărcare (1)

Activitati in aer liber pentru copii de 1-3 ani

 

Cand vremea ne permite ar trebui sa incercam sa stam cu cel mic cat mai mult in aer liber. Ideal ar fi ca activitatile in aer liber sa se desfasoare in zone cu adevarat nepoluate, in natura, dar acest lucru este posibil mai mult in concedii sau in week-enduri. Daca aveti bunici la cativa km de poluarea din oras nu ezitati si vizitati-i cat mai des. Cu toate acestea, orice iesire in aer liber, chiar si in parcurile din oras, este benefica unui copil. Activitatile ar putea consta in:

  • Jocul cu mingea. Majoritatea copiilor sunt entuziasmati de jocul cu mingea si astfel isi dezvolta o buna coordonare a membrelor, precizie a miscarilor, toate insotite de amuzament.
  • Joaca pe teren special amenajat cu tobogane, balansoare etc. Joaca libera in astfel de locuri este preferata copiilor mici si aici pot exersa catarari, echilibristica si altele in conditii de siguranta si sub supravegherea atenta a parintilor pentru evitarea accidentelor.
  • Studiul naturii. Este o activitate mai statica pentru copiii curiosi care au rabdare sa analizeze fiecare frunzulita, fir de iarba si insecta si sa asculte explicatii despre ele, absorbind informatiile ca un burete.
  • Sport. Acesta nu trebuie sa fie foarte riguros organizat la varsta lor dar sunt foarte indicate: inotul, dansul, mici elemente de gimnastica etc.
  • stock-footage-baby-and-father-playing-chess-on-the-grass

Nu trebuie sa excludem din viata copilului, chiar daca este mic, activitatile culturale: spectacole de copii, teatru de papusi, opera muzicale pentru copii. Astfel ei isi vor forma de mici gusturi si se vor obisnui sa se comporte adecvat intr-o sala de spectacole.

Un blog promovat de :http://kidmagazin.ro/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>